Brez naslova

Medvedi so v Loškem potoku nekaj vsakdanjega in so pravi kralji v gozdovih Loškega potoka. Opažamo, da si ljudje želijo preživeti počitnice v naravnem okolju, z aktivnostmi v naravi. Hotel Oskar v sodelovanju z lovsko družino Loški Potok ponuja opazovanje medveda v njegovem naravnem habitatu.

Opazovanje se začne načeloma ob 17.00 uri v prostorih Kulturno turističnega centra Loški potok, kjer razložimo potek opazovanja. Izkušeni lovci vas odpeljejo na opazovalnico in podučijo o medvedu, gozdu in rastlinah. Talna opazovalnica sprejme od 2 do 5 opazovalcev in je opremljena z zračniki, tako da medved ne zavoha človeških vonjav. Opazovalnica stoji na vrhu hriba, kjer se odpre jasa z obilo sonca. Opazovalci imajo na voljo 180 stopinjski kot za opazovanje. Opazovanje traja do 22.00.

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Občina Loški potok ima zaradi 85 % gozdnatosti odlične pogoje, da so medvedje resnični kralji gozdov. Pri našem opazovanju ne dovolimo masovnega turizma. Medvedu puščamo vso svobodo gibanja in obnašanja. Pri tem ni nobenega mučenja ali treninga. Medvedi so divje živali in opazovalci smo tisti, ki se mu prilagajamo in mu ne izkazujemo premoči. Turiste bi radi naučili spoštovanja so živali in narave. Naše opazovanje je poleg samega opazovanja tudi mala šola znanja, kako reagirati, če ga srečamo, kako se obnašamo, kadar vstopimo v njegov prostor.

Za ogled se najbolj odločajo tujci, vendar tudi slovenski turisti ne zaostajajo. Ponujamo tudi program za poslovne partnerje, tako da slovenska podjetja pripeljejo svoje partnerje na opazovanje medveda. Nad odzivom opazovanja smo pozitivno presenečeni.

Medved Charlie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Če opazovalci upoštevajo naša navodila, je možnost uspešnega opazovanja kar 80 %. V primeru, da prvič ni sreče, pa je drugi obisk brezplačen.

Turisti vedno odidejo navdušeni, poleg opazovanja ponujamo tudi širši spekter ponudb – ogled brloga, piknik v naravi, poučen sprehod skozi gozd, poskrbimo tudi za nastanitev in dobro lokalno kulinariko.

Zadovoljna Andreja je na svojem blogu Andreja’s world zapisala svojo izkušnjo.

O našem opazovanju pišejo tudi Novice z Notranjske.

Za vas se trudimo po naših najboljših močeh, vam približati divjo zver in našo čudovito naravo.

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vabljeni v Loški potok, naj vas popeljemo v naravni prostor in predstavimo divji svet narave in njenih prebivalcev. :)