Opazovanje medveda v Loškem Potoku

Zadnji vikend v aprilu se je v Kulturno turističnem centru Loški Potok odvijal prav poseben dogodek. Z razstavo lovskih trofej smo otvorili novo lovsko opazovalnico, ki nudi posebno doživetje – opazovanje medveda in drugih divjih živali. Otvoritev lovske razstave in hkrati opazovalnice je z glasbenimi vložki popestril lovski pevski zbor Martin Krpan iz Blok. Na razstavi so bile razstavljene trofeje divjih zveri in drugih živali, medveda, volka, divjega prašiča, risa, jazbeca, jelena in številne vrste gozdne perjadi.

Loški Potok je zagotovo eden tistih krajev, kjer še lahko občutimo prvobitno naravo in doživimo najbolj nepozabne trenutke v ohranjeni podeželski krajini. Tu je naravno okolje še vedno tista največja znamenitost, ki je najbolj priljubljena. Doživeti naravo v njeni prvinskosti dandanes postaja privilegij. Zato smo v Kulturno turističnem centru za obiskovalce pripravili številna doživetja v naravi.

Opažamo, da si ljudje želijo preživeti počitnice v naravnem okolju, z aktivnostmi v naravi. KTC Loški Potok v sodelovanju z lovsko družino Loški Potok tako vsem obiskovalcem ponuja izjemno doživetje. Srečanje z divjo živaljo v njenem naravnem habitatu je zagotovo nepozabna izkušnja. V človeku vzbudi posebna občutja zlitja z naravo in ustvarja pozitiven odnos človeka do medveda. Na prežo vas pospremi izkušen vodič, opazovanje pa traja v mraku, tri do štiri ure. Opazovalnica sprejme 4 do 5 ljudi, poskrbljeno je tudi za fotografske navdušence z možnostjo foto lova.

Se vidimo v Loškem Potoku, kjer v prostranih gozdovih kraljuje medved.

2-odrasla-medveda

2-medvedka

medved

Medvedji mladič

Opazovalnica

Opazovalnica v gozdovih Loškega Potoka