Če želite preživeti prijetno druženje s spoznavanjem notranjske kulturne in naravne dediščine, vam ponujamo organizacijo izletov. Loški potok in sama Notranjska regija skrivata mnogo znamenitosti in prijetnih kotičkov, ki ponujajo možnosti za krajše in daljše izlete.

Ogled gorskega vrta

Vrt Lidije in Petra Knavs je nastajal ljubiteljsko in v petnajstih letih prerasel v park, ki se razprostira na površini enega hektarja. Poleg trajnic, grmovnic, drevja in ribnikov boste na vrtu opazili tudi doma narejene lesene klopi, krmilnice in korita. Vsak letni čas ima v vrtu svoj čar. Oaza miru in zelenila okrog družinske hiše je v soseščini gozda in na robu področja, s katerega se odpira čudovit pogled na Retijsko uvalo ter zaselke daleč naokoli.

Odkrijte skrivnosti Hrvaškega gorskega kotarja

Gorski Kotar je po bogastvu nedotaknjenih naravnih lepot in mogočnih gozdov eno izmed najbolj atraktivnih področij Evrope. Tu je še vedno moč videti volka, divjega prašiča ali jelena v naravnem okolju, prav tako tudi medveda in risa, ki se ju le še redko opazi na drugih področjih. V več stoletij starih gozdovih vladata mir in tišina, katero občasno zmoti le petje ptic. Na našem popotovanju po Gorskem Kotarju si bomo ogledali slikovit izvir Čabranke, poskusili sire na ekološki kmetiji Pintar in se ustavili v Gerovem, v bližini Nacionalnega parka Risnjak kjer bomo imeli zasluženo kosilo.

Ogled gradu Snežnik

Kaj je bolj osvežujočega kot sprehod pod krošnjami stoletnih dreves, ob ribniku, v katerem se zrcalijo beli zidovi romantičnega gradu?

V prelepem okolju, obdan s travniki in drevoredi na obrobju snežniških gozdov, stoji eden najlepših ohranjenih gradov pri nas. Njegova zunanjost je zgledno obnovljena, v prostornih sobanah pa skriva avtentično notranjo opremo, ki nam pričara vzdušje izpred 150 let. V prostorih grajske pristave se nahaja tudi urejen polharski muzej, saj je lov na polhe značilnost teh krajev. Grad obdajajo ribnik, mogočni drevoredi, simpatični travniki ter neskončne gozdne površine.

Opazovanje medveda

Želite videti medveda v njegovem naravnem okolju in ga uloviti v objektiv? Ali pa si celo ogledati njegov brlog? Potem vas vabimo v Loški potok. Opazovali ga boste dva dni. Poskrbeli bomo tudi za dodatno kulinarično ponudbo, ki bo vključevala eno izmed jedi kot so potoški lovski narezek, medvedove šape, medvedova pečenka z kruhovimi cmoki ali medvedov file z refošk omako in skutinimi štruklji.

Križna jama

Križna jama je svetovno znana kraška jama. Njena posebnost so podzemna jezera in najdišče kosti jamskih medvedov. Jama se razteza v 8 km dolg jamski sistem pod območjem med Blokami, Loškim in Cerkniškim poljem. Veriga podzemnih jezer s smaragdno zeleno vodo je največji poznani jamski ekosistem na svetu. Za vse jamske navdušence predlagamo obisk romantično avanturistične jame, ki vas bo popeljala v čudoviti svet podzemlja.

Bloško jezero

Riviera na Bloškem jezeru je v vseh letnih časih v veselje ribičem, kopalcem, drsalcem in drugim ljubiteljem čiste narave. Prepustite se ležernemu preživljanju prostega časa v prijetni klimi na Bloški planoti.

Postojnska jama

Fantastičen preplet rovov, galerij in podzemnih dvoran ter osupljiva pestrost kraških pojavov so glavni razlogi za obisk Postojnske jame. Velja za najbolj znano turistično jamo in velik spomenik kraškega sveta. Odpeljite se z podzemno železnico po podzemnih poteh in odkrivajte življenje globoko pod zemeljskim površjem.

Verski turizem (Nova Štifta, Gora pri Sodražici, Loški Potok)

vrt-v-loskem-potoku

 

opazovanje-medveda2

 

turizem-loski-potok5

 

turizem-loski-potok17